lunes, 24 de diciembre de 2018

El millor regal ets tu mateix.


Jo no pensava que aquest vídeo sigues tan impactant per mi. Les reaccions de la gent i les seves respostes fan plantejar-te coses que si no hagués vist aquest vídeo, no m'hauria plantejat. 

Penso que el fet d'estar amb la família és un fet que s'hauria de fer obligatòriament, ja que no sempre estaran amb tu, com bé diu al vídeo.

En especial m'he quedat amb el comentari d'un noi que deia que intentaria millorar. Això crec que és el més important.

Si tots ens reuníssim i mengéssim o estiguéssim junts crec que seria el millor regal per a qualsevol persona. Penso això perquè un regal material et pot fer molta il·lusió i et pot agradar molt però amb el pas del temps si s'espatlla o es trenca es pot substituir per un altre, les persones si algun dia falten, no es podran substituir i et penediràs de no haver estat és temps amb aquella persona.



Resultado de imagen de familia navidad cena

TIPUS DE RAONAMENTS



Hem estudiat dos tipus de raonaments:

La deducció: Amb aquesta partim d'uns enunciats més generals i arribem a una conclusió més precisa amb una sèrie de raonaments. Si les premisses són vertaderes i el raonament també és correcte, la conclusió és vertadera necessàriament.
Per exemple:
- Anar a l'escola és avorrit.
- Avui vaig a l'escola.
- Per tant, avui serà un dia avorrit.

Després tenim la inducció. Amb aquest tipus arribem a una conclusió general a partir d'uns enunciats més precisos. Mai podem estar segurs de la veritat de la conclusió, només podem aspirar a la probabilitat que sigui vàlid.
Per exemple:
- Un professor observa que un alumne seu sempre arriba tard a classes, sempre parla i no fa els deures.
- El professor pot concloure que l'alumne no està interessat en l'estudi.


Resultado de imagen de conclusion o deduccion



domingo, 9 de diciembre de 2018

COMENTARI DEL TEXT SETMANA DEL 3 AL 9


PROVAR O PERSUADIR?

El text parla sobre les diferèncias entre provar i persuadir. Diu que l'argumentació està suspesa entre aquestes dies accions. L'argumentació és un procediment de prova i la negociació és una estratègia de persuacióSi treiem la imposició només ens quedaria el arguments material que avui dia no s'ensenyen. La lògica buscava una unió entre la lingüística i l'extralingüístic.

La lògica es va tornar ciència quan va trencar l'equilibri entre la lògica clàssica i la medieval, buscant entre l'objecte i el mètode, entre la coherència formal i la correspondència amb lògica natural. La lògica i la retòrica no són contràries però 
tampoc depenen l'una de l'altre.

Provar: Diu que és un procediment on expliquem amb diverses proves la nostra raó en un determinat terme.

Persuadir: Diu que és una estratègia on volem canviar el pensament d'una altra persona negociant amb ella.

COMENTARI DELS TEXTOS SETMANA DEL 26 AL 2


COMENTARI DELS TEXTOS

Segons els textos podem parlar amb lògica en determinades circumstàncies. Per parlar amb lògica s'ha de tenir coneixements sobre el tema determinat i s'ha de saber conectar amb el públic al que dirigim la nostra informació.

Jo penso que la lògica clàsica no és semblant a la lògica que utilitzem habitualment ja que parla sobre les imprecicions a l'hora de parlar i sobre la immediatesa de respondre quan tenim conversacions. També diu que es pot arribar fins a un "intens treball d'investigació" i no es normal a la nostra vida cotidiana ja que seguim la nostra rutina i no ens parem a investigas fets externs a nosaltres.

Parla sobre la diferència entre el llenguatje natural i l'artificial que no és més que el llenguatge utilitzat per la ciència i el llenguatge d'ús quotidià.
Resultado de imagen de logica clasica

COMENTARI DEL ARTICLE SETMANA DEL 19 AL 25


Es busca filòsof


L'article parla sobre Silicon Valley, un lloc on la tecnologia està a qualsevol racó. Com allà fan molts diners busquen filòsofs per la seva manera de pensar i d'entendre amb els consumidors. El govern espanyol es planteja si fer desaparèixer la filosofia dels estudis secundaris, però hi ha filòsofs treballant en molts treballs de totes classes.

Parla també sobre la filosofia de Kant que deia que la filosofia ens feia més humans i que l'home era culpable d'estar encara en la minoria d'edat i que ara tenim molts recursos i molta informació però continuem en la minoria d'edat perquè és més fàcil deixar-se portar . Miquel Seguró afirma que no tenim gaire interès a generar ciutadans crítics.

La filosofia és necessària en molts camps, ara la tecnologia ens resols moltes necessitats i ens ajuda en la salut però, en un futur de manipulacions genètiques no es tractarà de discutir si és bo o dolent, sinó si ens convé o no, si ens farà més humans o augmentarà les nostres possibilitats de sobreviure com a espècie.

També parla sobre l'asesoria que va fer a la masia del Barça on tenien un dilema de donar a pas gent més jove i que s'anèssin gent més veterana. Aquesta situació la compara amb el món tecnològic on van entrant y sortint constantment productes.

Per acabar parla sobre un dilema molt popular, parla sobre la filosofia y el pensament de salvar vides en els cotxes automàtics.
En general el que ens vol transmetre és que la filosofia s'utilitza en tots els camps a la seva mesura.